• Mayıs 1, 2024

Öğrenci Tanıma Formu

 Öğrenci Tanıma Formu

Öğrenci tanıma formu öğretmenler için önemli bir belgedir.

Eğitim ve öğretim yılının ilk gününden son gününe kadar öğretmene yol gösterici olan öğrenci tanıma formu, öğrencilerin tüm özelliklerini açık bir şekilde belirtecek şekilde hazırlanır. Eğitim ve öğretim başlarken her sene başında öğrencilerden bu formun doldurulması istenir. Hem rehberlik öğretmeni için hem de sınıf öğretmeni için oldukça önemli olan bu form, adından da anlaşılacağı gibi öğrenciyi tanımayı hedefler ve kolaylaştırır. Öğretmenin görevi bu formu öğrenciye ait dosyada çok iyi bir şekilde muhafaza etmek ve çok önemli bir durum olmadıkça kimse ile paylaşmamaktır. Öğrenci tanıma formu öğretmene öğrenci hakkında ‘’Yetenekleri nelerdir? Aile ortamı nasıl? Nasıl öğrenir? Nasıl bir kişiliğe sahip? İlgi alanları nelerdir? Neleri yapabilir ve yapamaz?’’ gibi soruların yanıtlarını verir.

Öğrenci Tanıma Formu Kimlere ve Nasıl Uygulanır?

Öğrenci tanıma formu okula yeni kayıt olan, ilkokula başlayan, ortaokula başlayan ve liseye başlayan öğrencilere eğitim ve öğretim döneminin başında öğrenciyi tanımak amacıyla uygulanır. Öğrenci tanıma formu her yıl kontrol edilmelidir ve değişen bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir. Öğrenci tanıma formu rehber öğretmen tarafından sınıfa dağıtılır ve öğrencilerden bu formun doldurulması istenir. Gerekli olan kısımlarda aileden alınan bilgilerle doldurulur. İlkokul 1. sınıf öğrencilerinin bilgileri veliden ve öğrenciden alınır ve form sınıf rehber öğretmeni tarafından doldurulur.

Öğrenci Tanıma Formu Ne İşe Yarar ve Ne Amaçla Kullanılır?

Öğrenci tanıma formu, öğretmen ve öğrenci arasındaki bağı güçlendirmede oldukça etkili bir formdur. Öğrenci ve öğretmen arasındaki bağın güçlenmesi ise öğrencinin öz güveninin gelişmesine katkı sağlar, çevresine ve ailesine beslediği saygının ve sevginin artmasına yardımcı olur. Öğrencinin sosyalleşmesine destek olur ve uyum sağlama sürecinin hızlanmasını sağlar. Öğrenci tanıma formu sayesinde öğrencisini yakından tanıyan öğretmen, öğrencisinin öz benliğinin gelişmesine yardımcı olmuş olur. Öğrenci tanıma formu ile birlikte gelecek olan yaklaşma biçimi öğrencinin akademik, sosyal ve bireysel anlamda başarılı bir birey olmasını sağlar. Özellikle lise döneminde ortaya çıkan meslek seçme telaşının ve karmaşasının sonlanmasına yardımcı olacak olan bu form, sadece öğretmenin öğrenciyi tanıması değil öğrencinin kendisini tanımasını da sağlar. Tabii ki öğrenciyi tanımak sadece bir formla olmaz. Öğretmenin iyi bir gözlemci olması da gerekir. Fakat öğrenci tanıma formu sayesinde öğretmen nasıl bir öğrenciyle karşı karşıya kaldığını öğrenmiş olur ve bu doğrultuda öğrenciye nasıl davranması gerektiğini belirler. Öğrenci tanıma formu her eğitim ve öğretim kademesinde uygulanması gereken bir formdur. Sizler için hazırladığımız öğrenci tanıma formunu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Öğrenci Tanıma Formunu Buradan İndirebilirsiniz

 

Öğrenci Tanıma Formu Sayfa 1
Öğrenci Tanıma Formu 1.Sayfa

 

Öğrenci Tanıma Formu Sayfa 2
Öğrenci Tanıma Formu 2.Sayfa

İlgili Gönderi

2 Yorumlar

  • şunu pdf değilde excel olarak atsaydınız keşke

    • Belirttiğiniz durum tarafımızca dikkate alınacaktır. Teşekkürler…

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir